Sävehof vann - Simon Möller skadad

Denny Bågenholm 2024-05-21

Oscar Sävinger fick åter ersätta Simon Möller i ett slutspel, är det nu han kommer stänga igen och bli finalhjälte? Efter gårdagen visade han att det verkligen finns potential.
Bild:Tommy Holl

Ännu en gång grinar oturen Simon Möller i ansiktet när han får lämna planen i bröjan på andra halvlek. Alla supporters hoppas att det inte är något allvarligt och att han snart är åter på planen.

SPORT | Det blev precis som väntat en stenhård final mellan Sävehof och Ystad. Matchen böljade fram och tillbaka innan det till slut blev en seger för Sävehof med 28-27 och 1-0 i matcher. Olyckligt är att lagkaptenen och målvakten Simon Möller skadade sig i början på den andra halvleken.

Det var de två bästa lagen i handbollsligan som möttes och det märktes på både tempot och spelet där Ystad tog ledningen med 4-2 efter knappt sju minuter. Sedan vaknade Sävehof till liv och gick ikapp, och förbi, 6-4 till hemmalaget efter 11:39. Sävehof utökar till 11-9 genom Gustaf Wedberg med tre minuter kvar av första halvlek. Lite trassel på slutet gör att Ystad kan komma ikapp och det är helt jämnt i paus 12-12 inför drygt 2000 åskådare, i en het match och en varm Partille arena. Både Simon Möller med sina sju räddningar under första halvlek och Erik Hvenfelt som totalt har 36 procent räddningar i matchen bidrog till att hålla nere siffrorna.

Sävehof tar ett litet grepp i början på andra halvlek, Oli Mittun gör 17-16, precis så läckert som publiken blivit bortskämda med,, avstämt rätt upp i krysset och helt otagbart för Erik Hvenfelt. Därefter följer ett par tråkiga minuter. Först en straffmiss och sedan landar Simon Möller olyckligt när han sätter ner foten efter en benparad. Det ser ut som en helt vanlig räddning men något händer i knät och han får bandage och bärs direkt in i omklädningsrummet. Exakt vad som gått sönder är inte bekräftat men detta kommer troligtvis bli andra slutspelet i rad som Oscar Sävinger får ersätta Simon Möller i målet.

Detta gjorde Oscar med bravur, efter att han storspelat under resten av matchen med 36 i räddningsprocent. Ett par fina räddningar vid likaläge 23-23 med åtta minuter kvar ser han till att Sävehof kan gå upp i ledning med 25-23 då räddar han en straff och hemmalaget går upp i en tremålsledning 26-23 genom Oli Mittun när han sätter sitt åttonde mål för kvällen.

Med 16 sekunder kvar gör Ystad 28-27 och publiken i Partille Arena låter högre än någon gång tidigare under säsongen. En sista timeout av Michael Apelgren med sex sekunder kvar. Oli Mittun tar bollen och ser till att han får ett frikast och tiden rinner ut, matchen är slut och Sävehof skaffar sig en 1-0 ledning i årets finalserie.

Matchens bästa spelare blir åter suveräna Pontus Brolin som är nöjd efter matchen.

– En otroligt skön vinst, att vinna med en boll är extra skönt. Vi är inte felfria idag och deras målvakt Erik Hvenfeldt gjorde det svårt för oss. När Simon skadade sig kom Oscar Sävinger in och gjorde det helt fantastiskt bra, säger han.

– Vi är kyliga, håller det vi pratat om och lyckas hålla ledningen hela matchen, eller i slutet då vi är kyliga när det väl ska avgöras. Nu är det att sova och äta och sen ladda om för nästa match i Ystad om två dagar, säger Pontus Brolin.

Nästa match i serien är på onsdag i Ystad och sedan fredag i Partille Arena, båda matcherna startar 18.00 och sänds i SVT.

Din enda lokaltidning som kommer på papper och är helt GRATIS!
På webben, i brevlådan och sociala medier.