Enastående igen av Pixbo

Denny Bågenholm 2024-02-19

Glada lagkamrater gratulerar Eliska Krupnova efter hennes fina hattrick i matchen mot FBC Kalmarsund.
Bild:AC Kårhag

SPORT | Pixbo joggar mot slutspelet efter en säker seger över FBC Kalmarsund med 7-2 och där storstjärnan Eliska Krupnova gör ett äkta hattrick i andra perioden.

– En go söndagsvinst mot ett lurigt Kalmarsund, säger Daniel Hansson.

Knappt 200 tappra åskådare ser på när Pixbo fortsätter imponera i toppen av SSL. Detta var sjätte raka segern för Pixbo och avståndet upp till Thorengruppen är nu bara sex poäng. Det återstår sex matcher och det är nio poäng ner till trean Västerås Rönnby IBK.

Första perioden gick klart till Pixbo med 13-5 i skott och ett övertygande spel. Pixbo gör 1-0 genom Landvetterfostrade Ella Zetterstedt när hon sätter sitt tolfte mål för säsongen. Bortalaget får en utvisning med 17 sekunder kvar av perioden som slutar 1-0 till Pixbo.

Det går undan i början av andra perioden när Eliska Krupnova sätter 2-0 efter knappa minuten och innan klockan når fem minuter har hon gjort ett äkta hattrick fram till 4-0. 21 mål och tio assist på sjutton matcher är mästarklass. Klara Loneberg petar in femman innan bortalaget får in ett tröstmål genom Amanda Lind. 5-1 efter två perioder.

I tredje perioden är det bortalaget som inleder målskyttet genom Matilda Sjödin som efter 1.52 sätter 5-2. Därefter blir det Pixbo som försvarar sig och Kalmarsund som försöker hitta fram till ytterligare reducering. Under jakten blir det istället Moa Andersson som gör 6-2 efter en kvart.

Timeout av bortalaget med två minuter kvar och Kalmarsund väljer att plocka ut målvakten. Thea Löfborg sätter 7-2 efter 18.59 och det blir en ny seger för Pixbo. 34-17 i skott och fina 88 procent räddningar av Lara Heini i hemmakassen.

– Vi visste att det skulle bli en tuff och tight match. Tycker vi håller vår gameplan bra och får matchen dit vi vill. Det gör att vi får en ganska behaglig match tillslut och tar en seger med 7-2. Det tar vi med oss in i nästa vecka, kommenterade Pixbo Wallenstams assisterande tränare Daniel Hansson till Innebandymagazinet efter matchen.

Din enda lokaltidning som kommer på papper och är helt GRATIS!
På webben, i brevlådan och sociala medier.