Segerjubel för Alingsås

Denny Bågenholm 2024-02-15

Johan Nilsson är Alingsås härförare och extremt viktig för laget, i matchen mot Hallby gjorde han nio mål men är dessutom en försvarsklippa bakåt.
Bild:Tommy Holl

SPORT | Efter några matcher i moll var det äntligen dags för en fullsatt Estrad att jubla igen. Jönköpingslaget Hallby fick se sig besegrat med 36-30 och jakten på en slutspelsplats fortsätter i derby mot Önnered på bortaplan nu på tisdag.

Alingsåskämpen och lagkaptenen Johan Nilsson visar åter hur viktig han är för hemmalaget. Efter åtta minuter satte han sitt femte mål fram till 8-3 och Hallby tvingas till timeout. Johan gör totalt nio mål i matchen och alla Alingsås supportrar får hoppas på att han inte drabbas av någon skada inför slutspelet.

Max Granlund gör sitt femte mål med nio minuter kvar av första halvlek och Alingsås är i ledning med 15-10, och rekordpubliken på 2 304 skickar amors pilar till spelarna på plan denna alla hjärtans dag, då klubbens partners bjuder på fri entré. Hallby som pressade fram ett oavgjort resultat senast mot serieledarna Sävehof hade inget att bemöta kärleksbombningen med utan hemmalagets spelare såg lätta ut, som om de sprang omkring på små moln. När 30 minuter var avverkade stod det 20-13 på tavlan.

– Vi har bra fart under fötterna och vill väldigt mycket. Det är många som går för det och det hjälper mycket. Sen när det är så mycket publik som kommer hit och stöttar oss då blir det extra roligt, säger Johan Nilsson till Handbollsligan.live i paus.

När publiken ätit upp sin kärleksmums och sköljt ner den med starkt kaffe är det dags för domarna att blåsa igång halvlek två. Alingsås trummar på och utökar ledningen från första halvlek. När Jacob Lundahl som precis förlängt med laget sätter 28-20 med en kvart kvar talar allt för att Alingsås ska bryta den segerlösa trenden.

Domarna gör sitt jobb och även delegaten som ger gult kort till både Alingsås och Hallbys bänk med åtta minuter kvar, kanske en ny variant av alla hjärtans dags kort, för även om det är 5-2 i utvisningar till Alingsås är det en snäll match.

Oscar Gentzel hyllar publiken efter matchen:
– Det är alltid bra, men idag var det ju extra roligt att få spela inför så mycket publik. Det är riktigt kul när vi fyller hallen. Det är skönt att vi kan bjuda upp till en så bra kamp och vinna med, säger han.

Alingsås spelar av de sista tio minuterna, publiken njuter och det blir fin handbollspropaganda för hemmalaget inför jakten på slutspelsplats. På tisdag 20 februari är det dags för en fyrapoängsmatch mot Önnered som ligger en poäng och två platser före Alingsås. Den matchen är i ÖHK-hallen klockan 19.00.

Din enda lokaltidning som kommer på papper och är helt GRATIS!
På webben, i brevlådan och sociala medier.