Sävehof är åter vinnare

Denny Bågenholm 2024-01-25

Som vanligt är det Nina Koppang som skjuter mest och igår blev det nio mål mot Skövde HF
Bild:Tommy Holl

SPORT | Efter en blek insats mot Höör senast är Sävehof åter serieledare efter hemmasegern under onsdagskvällen mot Skövde HF. Det är dock inte helt utan problem och matchen är länge jämn. Sävehof vinner till slut med 35-30 och är åter serieledare på samma poäng som Skuru.

Det var fem tongivande spelare borta i hemmalaget som fanns med när serien inleddes i höstas, då de flesta trodde på en ganska enkel serieseger. Johanna Forsberg, Olivia Mellegård, Thea Blomst, Carmen Martin och Elin Heikka saknades igår och då fick framtidens Sävehofspelare visa att det är dem klubben ska satsa på.

Stina Wiksfors, Thea Kyhlberg och Felicia Granat gör ett riktigt fint försvarsarbete. Framåt är det framförallt Nina Koppang med nio mål och Laura Jensen med sju mål som visar klass. Där har Laura sett lite trög ut tidigare matcher men igår var farten tillbaka och det blev stora hål i Skövdes försvar när hon attackerade som förr. När lagkaptenen Thea Blomst saknades fick nittonåriga Stina Wiksfors ta för sig på linjen vilket resulterade i fina sex mål.

Annie Linder började i mål mot sitt gamla lag och hennes första halvlek blir knappt godkänd men det är mycket även i det övriga spelet som inte riktigt kuggar i. Skövde är som alltid taggade när de kommer till Partille och det är oavgjort 6-6 efter 13 minuter, innan Sävehof skaffar sig ett litet övertag. Stina Wiksfors sätter 10-7 och bortalaget tar timeout.

Efter 22 minuter är det åter lika 11-11. Nu tar sävehof tag i matchen igen och gör 7-2 på åtta minuter. Partillelaget leder i paus med 17-14 som kunde varit 18-13 om inte man slarvat i slutsekunderna och fått en kontring emot sig, som resulterar i mål för Skövde med en halvsekund kvar. Jesper Östlund tittar länge upp i taket vid den sekvensen.

Målvaktsbyte i paus och redan direkt märks det en annan trygghet bakåt även om lagen följer varandra åt i resultatlistan. Med kvarten kvar gör Stina Wiksfors 25-20 och det känns stabilt trots alla saknade startspelare. Stina och Laura fortsätter leverera framåt och Sävehof utökar sin ledning till sex bollar med sju minuter kvar.

Här blir hemmalaget lite bekväma och Skövde tar tillfället i akt och raskt skiljer det endast tre bollar trots en timeout från hemmalaget. Nina Koppang sätter 34-29 med 90 sekunder kvar och målvaktsdebutanten Wilma Saul får chansen sista minuten men utan någon räddning. Sävehof vinner med 35-30 efter Elin Karlssons tredje mål och laget går upp i topp igen i Handbollsligan.

Din enda lokaltidning som kommer på papper och är helt GRATIS!
På webben, i brevlådan och sociala medier.