Besvikelse i Alingsås efter förlusten mot Kroppskultur

Denny Bågenholm 2024-01-14

Kajsa Lindberg Blohm kämpade som vanligt och gjorde fem mål i matchen. Samma antal som Isabelle Ranch och Ellen Reinholdt vilket ändå inte räckte till seger.
Bild:Tommy Holl

SPORT | Alingsås HK´s damlag hade en tuff dag i Nolhagahallen när de mötte  Kroppskultur från Uddevalla i allsvenskan. Trots en lovande start med ledning 7-5 efter en kvart, kunde hemmalaget inte hålla emot Uddevallalagets starka försvarsspel och förlorade till slut med 21-29 (11-14).

Matchen var extra viktig då Alingsås låg på plats åtta och Kroppskultur på nionde plats i tabellen före matchen. I första mötet under säsongen i Uddevalla vände kroppskultur till seger genom två mål under sista minuten. Den matchen slutade 24-25 och nu var det dags för revansch för Alingsås.

Båda lånen från Önnereds HK, Clara Wolf, Emma Odén Rasmusson gick direkt in i startuppställningen men det var trotjänaren Kajsa Lindberg Blohm som gjorde första målet. Vid 2-0 får Josefin Ewerman gult kort och samtidigt vänder bohuslänningarna matchen. Kroppskultur gör fyra raka mål innan Alingsås åter tar kommandot. 5-1 på sju minuter gör ställningen till 7-5 för hemmalaget i en välfylld Nolhaga hall efter en kvart.

Därefter blir det kämpigt för hemmalaget när Kroppskultur får ett par måls överläge. Något som växer till tre mål innan domarna blåser av första halvlek som slutar 11-14.

Starten på andra halvlek blir ungefär som slutet på första. Kroppskultur är mer effektiv och gör två snabba mål fram till 11-16, som blir 14-19 innan timeoutkortet slängs fram. Kroppskultur gör 2-1 innan kortet åker fram igen, nu med 13 minuter kvar och underläge 15-21. När matchen slutar står det 21-29 på resultattavlan. Resultatet innebär att Alingsås och Kroppskultur byter plats i tabellen.

Assisterande tränare Martin Lernås var mycket besviken på lagets insats och kommenterade matchen på Alingsås hemsida.
– Idag förlorade vi mot ett bra Kroppskultur som spelar ganska bra handboll, och jag har inga problem med att förlora mot ett bättre lag. Det är istället sättet vi förlorar på som är alldeles för dåligt. Han fortsatte med att säga:
– Det känns som att vi blir tagna av stundens allvar. Vi blir ängsliga, rädda och gör inte alls det vi bestämde inför matchen. Varför det blev så vet jag faktiskt inte i nuläget.

– Vi måste rannsaka oss själva och ladda om, men idag känns det riktigt tungt. AHK kommer nu att behöva återhämta sig och förbereda sig för kommande utmaningar i säsongen, sa Lernås avslutningsvis.

Kroppskultur gick med segern förbi Alingsås som numera är på kvalplats med fyra segrar och nio förluster. Nästa match är 21 januari 13.00 mot Örebro på bortaplan. Örebro ligger just nu sjua, två poäng före Alingsås.