Pixbos herrar upp i topp

Denny Bågenholm 2023-11-19

Marcus Peil fick inte jubla efter något mål i gårdagens match men ligger ändå trea i den interna skytteligan på elva mål.
Bild:D-photo / arkivbild

SPORT | Det är ett hårdare, hetare och ett mer cyniskt spelande lag som Pixbo ställer upp med i år. Det kan räcka långt, kanske hela vägen till en final. I gårdagens seger trampar laget på och vinner klart mot Linköping med 7-3.

En jämn inledning mot Linköping som också siktar högt, visar att årets nivå på Pixbo får lagets supportrar att drömma om dubbla finaler i Friends Arena 27 april 2024. Efter elva minuter står det 3-3 på tavlan efter mål av Oskar Weissbach, Felix Lanver och Gustav Fritzell. Hemmalaget fortsätter gasa på och Filip Kalentun ser till att ställningen är 4-3 efter första perioden.

Tempo och kvalité sänks i andra perioden och det enda som händer är en utvisning på Patrik Gustavsson efter protest. Inget som resulterar i något mål för bortalaget, perioden går på tomgång och när domaren blåser till pausvila är det 20 minuter som glöms bort innan lagen lämnar planen.

Tidigare säsonger har Pixbo ibland haft svårt att stänga matcher men samtidigt som de unga spelarna har fått mer skägg i movember mustaschen har laget bestämt sig för att värdera sina lägen bättre, något som huvudtränaren Patric Löfborg sagt efter tidigare matcher.

Pixbo chockstartar tredje perioden och innan Linköping knutit skosnörena sätter Victor Johansson 5-3 efter 12 sekunder. Fabian Lindbäck blir den som knäcker Linköping med sina två mål fram till 7-3 med fyra minuter kvar. Pixbo tar en timeout direkt på 7-3 målet och snacket går säkert om att behålla lugnet, bollem och initiativet.

Linköping har inte gett upp men trots att bortalagets målvakt kastar sig ut på bänken i varje läge där laget har bollen för att försöka krypa närmare kommer ingen reducering utan Pixbo tar sin tredje raka seger med 7-3 och går upp i serieledning på 22 poäng, samma antal som Storvreta på andra plats.

– Det är en trögstartad match med lågt tempo och mycket misstag från vår sida. Kvaliteten på vårt spel blir bättre ju längre matchen går och vi kan ta kontroll på matchen tack vare att vi blev mer noggranna i spelet med boll där vi kan gå ifrån till en ganska säker seger till slut, sa Pixbos tränare Patric Löfborg till Innebandymagazinet efter matchen.