Derbyseger för farmarlaget

Denny Bågenholm 2023-10-28

S-Hof tog sin femte seger i Partille Arena under fredagskvällen när man besegrade Kärra HF.
Bild:Johan Knutsson

SPORT | Sävehof farmarlag S-Hof vann division 1 förra säsongen och fortsätter även att dominera i år. Laget har full pott efter fem matcher och delar serieledningen med IK Lågan. På fredagskvällen spelade laget ett derby mot Kärra HK.

Det är lite orättvist och ibland lite tråkigt att vara farmarlag i en storklubb som Sävehof. Laget består mest av juniorer och A-lagsspelare som inte är uttagna till match och även om S-Hof alltid är med och slåss om seriesegern i division 1 får man inte heller gå upp i allsvenskan då farmarlag måste ligga en division från A-lag i handbollsligan.

Fredagskvällens match inför ett hundratal åskådare dominerades av S-Hof från början till slut. När Tobias Trommler sätter 5-2 efter 5.55 är det ett lag med stort självförtroende som visar på fin teknik och spring i benen. Efter en kvart gör Arvid Uusvog 14-5 och det luktar utklassning mot regionens andra gulsvarta lag.

I hemmalaget är det många spelare som fått några matcher i A-laget och som ligger precis i gränsen för att spela i Handbollsligan, vilket man hade gjort om man inte varit med i världens största handbollsklubb Sävehof. Detta är knappast något som berör Sebastian Durlanu som gör 13 mål mot Kärra och spelar nog hellre mycket i division 1 istället för att nöta bänk i Handbollsligan. Eller som Håkan Hellström sjunger “din tid kommer” och detta gäller även spelare som Johan Rahm, Arvid Uusvoog och Arvid Norén. Det är en hel talangfabrik som står på planen denna fredagskväll.

För att återvända till matchen så har S-hof 21-16 i paus efter att Kärra lyft sig lite på slutet av halvleken. Under den andra halvleken komtrollerar hemmalaget det som händer på planen och har en ledning på fem-sex bollar under den största delen. Fast när det återstår nio minuter har Kärra reducerat och krympt avståndet ner till 32-29 och S-Hof tar timeout. Sebastian Durlanu gör 33-29 och han fortsätter med att göra fyra mål till under de sista minuterna från sin niometersposition. Matchen är slut och S-hof vinner derbyt med 39-34.