Derbydrama när Lerum besegrar Partille med 8-7

Denny Bågenholm 2023-10-23

<span class=\
Bild:Per Johansson
FBC:s Anton Svanberg med bollen under derbyvinsten mot Partille i senaste matchen.

SPORT | I det första derbyt för säsongen mellan FBC Lerum och FBC Partille bjöds det på spänning ända in i förlängning. Efter att Lindås lämnat allsvenskan har Partille tagit över derbystafetten i den södra allsvenskan.

Lerum kom starkt i den första perioden, och gick upp till en 5-0 ledning tack vare effektivitet framför mål och tålmodigt försvarsspel. Joel Ekström visade klass med tre mål och en assist.

Men bortalaget gav inte upp. Under den andra perioden skakade Partille om i formationerna vilket ledde till att de kunde reducera fram till 5-3.

Trots en tidig reducering av Partille i den tredje perioden fram till 5-4 genom Liam Aruvald, svarade Lerum med två snabba mål och en ledning med 7-4. Partille visade återigen kämparglöd och lyckas göra tre mål under sju minuter, kvittering och 7-7 efter 17.59 genom Patrik Malmström som är hetast i Partille med sina två mål och två assist. Det är oavgjort efter full tid och matchen går till förlägning.

Förlängningen börjar avvaktande. Efter tre minuter kommer chansen och Lucas Svensson från FBC Lerum gör inget misstag utan avgjorde med sitt andra mål i matchen fram till slutresultatet 8-7.

Vänsterbacken Anton Svanberg från FBC Lerum kommenterade matchen som en "grötig tillställning" och betonade att "vår bredd slår ut deras spets" på klubbens hemsida.

Lerums blickar är nu fästa på nästa veckas bortamatch den 28 oktober 2023 klockan 15.00 mot Fristad där de hoppas på en ny vinst.

Damerna vann sin tredje raka seger när Emma Sandqvist fastställde slutresultatet mot Burås till 9–1 efter en tilltrasslad situation. Laget ligger nu i toppskiktet av division 1.