Bara glada miner hos Pixbo

Denny Bågenholm 2023-10-02

En high five efter matchen som gav Pixbo fjärde raka segern för säsongen.
Bild:AC Kårhag

SPORT | Dubbla segrar gav dubbla andraplatser i båda ligorna. Damlaget vann sin bortamatch mot IBK Lund med 7-5 och herrarna åkte hem från Karlstad där man nollade hemmalaget, seger 5-0.

Pixbos damer håller sig kvar i toppen på superligan på tolv poäng där man är obesegrad efter fyra omgångar precis som serieledarna Thorengruppen. Två potentiella finallag till våren. Mot IBK Lund börjar det dock inte strålande utan Pixbo hamnar i underläge med 0-2 efter knappt sju minuter. Detta är inget som oroar utan 2-1 kommer genom Caroline Adelöw efter 09.35 och sedan kvitterar den fenomenala Eliska Krupnova till 2-2 efter 12.52 efter spel i numerärt överläge. Första perioden slutade 2-2.

Andra perioden håller högt tempo och båda lagen får se bollarna trilla in bakom sina målvakter. Period två slutar 3-2 till Pixbo efter mål av Moa Andersson, Ellen Lundin och Cajsa Elm. Ledning inför tredje perioden med 5-4 ledning för Mölnlyckelaget.

Snabbt gör Ellen Lundin 6-4 efter en minut. Lund missar en straff och Pixbo skaffar sig en tremålsledning genom Axina Pettersson med fyra minuter kvar. Hemmalaget plockar ut målvakten och satsar allt på att reducera, något som sker när Lunds Minna Karlsson sätter 7-5. Närmare än så kommer inte Lund utan Pixbo tar fjärde raka segern och hakar på Thorengruppen i toppen av tabellen som de två enda obesegrade lagen. Bästa spelare i Pixbo blir Ellen Lundin med två mål och två assist.

Herrarna åkte till Karlstad där solen sken på bortalaget. Redan efter en period hade Pixbo 3-0 genom mål av Jakob Heins, Gustav Fritzell och William Lind. Hemmalaget syns bara i statistiken genom tre utvisningar. Inledningen av andra perioden är chansfattig men bäst är Pixbo som sätter 4-0 genom Felix Lanver efter fem minuter. Inget mer att rapportera från andra perioden som slutar 1-0 till Pixbo vilket ger en 4-0 ledning inför tredje perioden.

Marcus Peil sätter femman effter sex minuter och sedan är siktet iställt på att hjälpa Jon Hedlund hålla nollan vilket man gör. Seger med 5-0 och laget ligger tvåa efter Falun på sju poäng på tre matcher. Skotten slutar 28-15 och hetast på plan är Pixbos William Lindh med ett mål och en assist.

Pixbo är fortsatt obesegrade på både herr- och damsidan. Herrlaget möter Nykvarns IBF på lördag 17.00 i Wallenstam Arena och damerna möter IBK Lockerud Mariestad på fredag 19.30 i ICA-kvantum hallen, Mariestad.