Dubbeltrubbel för Baltichov

Denny Bågenholm 2023-10-02

Ottilia Söderfjord blir bästa målgörare ned sina fem mål.
Bild:Tommy Holl / Arkivbild

SPORT | Hemmapremiär och Lerumsborna samlades i Förbohallen där damerna mötte topptippade HK Drott och herrarna spelade mot Aranäs farmarlag, Fjärås. Det blev till slut dubbla förluster.

Ett nästan nytt lag har haft det tufft på försäsongen och hemmapremiären skulle visa lite vad laget står mot hårdsatsande HK Drott. Det startar med en utvisning på Vendela Liifv Sinkko och ett sjumeterskast för Drott som tar ledningen med 1-0. Snabbt står det 0-3 innan Baltichov kan reducera två gånger om till 2-3. Närmare än så kommer inte hemmalaget under matchen. Efter tio minuter kastar Magnus Lindqvist in timeoutkortet när det står 3-8. Någon större förbättring syns inte under de sista tjugo minuterna av första halvlek utan det står 11-19 i paus.

Andra halvlek inleds med tre mål för Drott och ett mål för Baltichov, tre mål för Drott och ett för Baltichov, fram tills det står 12-25 efter fem minuter och det är dags för en ny timeout. Inget hjälper utan raset tilltar. Med tio minuter kvar är ställningen 18-36 och när domarna äntligen blåser av matchen har Baltichov förlorat andra halvlek med 9-20 och totalt 20-39. Bästa målskytt för Baltichov blev Ottilia Söderfjord med fem mål.

Herrarna gick ut på planen en stund senare för att spela sin första match i division 1 efter förra årets osannolika avslutning där man till sist fick ett “wildcard” efter att HK Ankaret tackat nej till sin plats. Tanken är att Baltichov ska bli ett stabilt division 1 lag efter att ha åkt jojo upp och ner mellan division ett och två de senaste säsongerna. Baltichov mötte Fjärås senast under försäsongen och slog dem ganska enkelt. Nu var det dags för hemmapremiär och då är det många parametrar som spelar in. Efter åtta minuter ligger man under med 3-6 innan Baltichov kommer ikapp och går förbi. När Axel Christoffer Steive sätter 12-8 efter 23 minuter ser det bra ut. Dubbla utvisningar och lite slarv i slutet gör ändå att Baltichov kan gå till pausvila med 15-13.

Fjärås vänder på steken när Carl Hohner blir utvisad i början av andra halvlek och efter knappa fem minuter är Kungsbackalaget i ledning med två bollar till 15-17, efter fyra snabba mål. Efter 50 minuter är Baltichov åter ikapp när det står 22-22. Slutminuterna är spännande,först skaffar hemmalaget sig en tvåmålsledning, 24-22. Därefter gör Fjärås tre raka mål och går upp i ledning med 25-24 när det återstår tre minuter. Arvid Eriksson kvitterade efter 57.47 en halvminut senare, då var det åter ledning för Fjärås. Baltichov får en sista chans att kvittera utan att få in bollen och
hemmapremiären slutar med en sur förlust med en boll, slutresultatet blir 25-26.