Förlust i seriepremiären

Denny Bågenholm 2023-09-25

Ludvig Gustafsson gör 3-2 men det räcker inte utan FBC Lerum förlorar seriepremiären mot Lund med 4-6.
Bild:Christoffer Sturesson

SPORT | I lördags hade FBC Lerums herrlag sin efterlängtade seriepremiär i södra Allsvenskan när de mötte Lund på hemmaplan i Lerums Arena. Lund hade förstärkt sitt lag med Pontus Sölve, som återvände från Helsingborg och med SSL-erfarenhet.

FBC Lerum hade Robin Pagoldh i målet och flera nyförvärv på planen, inklusive Arvid Skrapste från Pixbo. Tyvärr fanns även några spelare på skadelistan, Adrian Söderberg, William Ljungqvist och Jesper Hallqvist.

Matchen började med mycket bollinnehav för hemmalaget, vilket gav Lund några chanser till  snabba omställningar. Kasper Qvarfordt gjorde seriens första målet för FBC Lerum. Lund kvitterade omgående genom Hannes Karlsson, och kort därefter gjorde Elias Persson 1-2 till bortalaget. Trots några fina sekvenser från Lerum kunde Lund hålla undan genom ett kompakt försvarsspel. Period ett slutade 1-2 till Lund.

I den andra perioden började Anton Svanberg starkt och kvitterade till 2-2 med en elegant insats. Ludvig Gustavsson gjorde 3-2 till Lerum från en snäv vinkel. Därefter får Lund fick en straff som man missar. Matchen förtsätter att vara jämn med flera böljande sekvenser där båda målvakterna utmärkte sig. Lerum tog ledningen med 4-2 när Tim Brithen assisterade till Calle Björkdahl Carlsvärds mål med två minuter kvar av perioden.

I den tredje perioden missade Lerum först ett öppet mål och kunde inte heller utnyttja sitt första powerplay. Istället drar laget på sig en utvisning för slag. Lund är effektivare i powerplay och kvitterade snabbt till 3-4. När Lerum fick en ny chans i powerplay slarvade de och Hannes Karlsson i bortalaget utnyttjade det genom en snabb omställning och avslut, kvitterat till 4-4 och det skulle inte stanna där. Lund trampar på och gör fyra mål i sista perioden vilket innebär förlust i seriepremiären med 4-6 och det är inga glada miner som syns på hemmalaget när det går in i omklädningsrummet.

På fredag 29 september möter FBC Lerum småländska Fagerhult på bortaplan och då är siktet inställt på seger och lagets första poäng i den södra Allsvenskan.