Segerjubel i hemmapremiären

Denny Bågenholm 2023-09-21

<span style=\
Bild:Tommy Holl
Stenhårt försvarspel av Stina Wiksfors, Felicia Granat och Thea Kylberg som alla är födda 2004 fick Höör på fall.

SPORT | Sävehof tippas som vanligt i toppen av handbollsligan. Kvällens hemmapremiär mot Höörs H65 var en match som behövde vinnas för att återta serieledningen. Laget har fått en halvknackig start med oavgjort mot VästeråsIrsta senast. Skulle det bli en stabil match i Partille Arena?

När Thea Blomst och Johanna Forsberg saknas består mittlåset av en handfull 19-åringar som knappt spelade förra säsongen. Nu får Thea Kylberg, Stina Wiksfors och Felicia Granat snabbt växa in i försvaret tillsammans med de mer rutinerade spelarna. Matchen börjar i ett högt men lite slarvigt tempo där Stina Wiksfors gör 1-0 för att i nästa sekund få sin första tvåa (det blev ytterligare en under matchen). Domarna lägger en låg nivå och hittar totalt fem utvisningar för Sävehof och fyra för Höör. Det innebär en hel del spel utan målvakt vilket Sävehof utnyttjar bäst. Johanna Bundsen är strålande i mål samtidigt som hon även får sätta två bollar i öppet mål.

Hemmalaget känns stabilt när man skaffar sig en ledning med 12-8 med två minuter kvar. Därefter slarvar Sävehof rejält och låter Höör krypa närmare till 12-11 i paus.

Inledningen av andra går Sävehofs väg och efter fem minuter har laget gjort 4-1 innan Höör åter hittar medvind. Ledningen med 16-12 minskar till 16-15 när Höörs Wilma Pettersson får göra ett av sina fyra mål. Sävehof skaffar sig åter en tvåmålsledning som växer till fyra mål när Emma Mihailovic gör 23-19 efter 51 minuter. Slutet är dock stabilt och Sävehof vinner med 26-22, framförallt efter ett fint försvarspel. Nya Thea Stankiewicz blir bästa målskytt med sex fullträffar