Lerums segelsällskap har tävlat i Lettland

Denny Bågenholm 2023-08-01

Från vänster Saga Bondjers, Elin Cederbom och Vendela Hallset Green
Bild:Privat

SPORT | Lerums Segelsällskap representerades av tre seglare i det svenska landslaget under Nordiska mästerskapet i Optimist mellan 24-27 juli. Tävlingarna hölls i Salacgriva i Lettland.

Alla tre seglarna från Lerum, Saga Bondjers, Elin Cederbom och Vendela Hallset Green gjorde fina resultat och på finaldagen seglade de alla tre i guldfleet. Saga placerade sig under finaldagen på elfte plats, Elin kom på plats 17 och Vendela kom 21.

Vendela var dessutom med och seglade hem en bronsmedalj till Sverige i lagseglingen under fredagen i en mycket jämn kamp. Första och andra plats i den individuella tävlingen för flickor gick till Sverige och bland pojkar gick alla tre pallplatser till svenskar. Totalt deltog närmare 200 ungdomar i tävlingen. Svenskarna och Lerums Segelsällskap visade kvalitet i detta internationella sammanhang.