Sävehof åter serieledare

Denny Bågenholm 2022-02-03

Jamina Roberts i ett av sina genombrott i matchen mot Skövde HF
Bild:Tommy Holl

PARTILLE | Efter likaläge i paus och underläge i början av andra halvlek visade åter Sävehof och Jamina Roberts varför laget är bäst i Sverige och kommer kämpa om SM-guldet mot Skuru IK.

Det var ingen mellofest som pågick i Partille Arena igår. SHE matchen mellan IK Sävehof och Skövde HF spelades samtidigt som Sävehofs herrar spelade den första svenska cupen finalen på 30 år och som dessutom sändes direkt i SVT. Trots detta var det några hundra fans som hoppades på en trevlig stund med hemmalaget i förarsätet.

Så blev det inte. Efter en svag första halvlek stod det 16-16 på resultattavlan och det blev inte bättre i början på andra där Skövde snabbt gick upp till ledning med två bollar. En storspelande Moa Andersson i Skövdemålet gjorde det inte heller lätt för hemmalaget. Då kände Jamina Roberts som så många gånger förr att “nu räcker det”. Efter 45 minuter gick Sävehof upp i en tremålsledning som laget aldrig släppte. Slutresultatet skrevs till 31-28 och bästa spelare blev inte oväntat den proffsklara Jamina Roberts med sina 11 mål. Slutet gott, allting gott. Men för SM-guld krävs nog lite mer Carolafläkt och fart för att bucklan åter skall bosätta sig i Partille.